Att älska sig själv är som att släppa in solsken i sitt liv, att släppa in solen i sin energi. När ett litet frö får ljus växer det och blir till en vacker blomma. Så går det till i naturen, hos alla arter.

Att älska sig själv är en underbar känsla som alla har rätt att ha, den ger energi, balans och frihet och du lever med ett öppet hjärta. Du vågar visa dina känslor och visa vem du verkligen är, uppriktig och stolt. Du uppnår en djupare mening med livet och du njuter av livet, att vara i nuet, i naturen, och du njuter av att umgås med dina medmänniskor.

När du älskar dig själv ger du mer till andra människor och de dras till dig. Kärlek är ett flöde av energier. Kärleken kommer inifrån ut till de andra; inte utifrån till dig. Att älska sig själv är solen i varenda människas liv och värmen strålar från dem som har denna kärlek.

Du är vägen, kärleken och livet. Du är din egen mästare, du kan styra ditt liv genom att bygga från grunden en kärlek till dig själv. Kärlek är vad som skapar frihet . Allting som vi ger kärlek och uppmärksamhet växer och utvecklas. Den största gåva som vi kan ge en annan människa är vår kärlek.

Det mänskliga hjärtat opererar utifrån två premisser: jag är ansvarig och bara kärlek fungerar. Det öppna hjärtat är tillgängligt för alla. Det öppna hjärtat väljer inte längre mellan jag tycker om dig eller jag tycker inte om dig. Det öppna hjärtat är som en fontän, som flödar över både till vänner och fiender. Det öppna hjärtat är villkorslös kärlek och accepterande.