Livets flöde är en harmonisk samverkan mellan alla element & krafter, din kropp, ditt sinne allt omkring dig i din livstillvaro ingår i en ständig växelverkan. Ett stopp i energiflödet är som att stoppa ditt blodflöde, därför handlar livet om att ge och ta emot, för att allt ska fortsätta att cirkulera i ditt liv, allt handlar om att ge och ta emot. När du söker efter något för egen vinning såsom pengar, kärlek eller glädje då skär du av energiflödet till dig själv. Men när dina handlingar motiveras av kärlek och glädje skapar detta ett positivt flöde och energi. Givande framkallar mottagande och mottagande framkallar givande. Det som går upp kommer ner, det som ges ut kommer tillbaka.

Men tänk på att det är det bakomliggande syftet som är det viktigaste, syftet ska alltid vara att skapa kärlek och glädje för den som ger och för den som får. Därför att glädje och kärlek är livsuppbyggande och livsuppehållande, glädje och kärlek skapar tillväxt.

Allt är därför mycket enkelt om du vill ha glädje ge glädje till andra. Om du vill ha uppmärksamhet och uppskattning lär dig att ge uppmärksamhet och uppskattning, om du vill ha kärlek ge kärlek till andra, ju mer du ger desto mer får du tillbaka allt cirkulerar.

Tänk på att vart du än går, och vem du än möter, ska du ge en gåva. Gåvan kan vara en komplimang, en blomma, lyckönskning, ett ord på vägen, att bry sig om, uppskattning, tillgivenhet samt kärlek. Tänk varje dag att idag ska jag ge någonting till varenda en jag kommer i kontakt med, så börjar jag processen att sätta glädje, rikedom och överflöd i omlopp i mitt och andras liv.

Men det handlar även att du ska vara helt öppen att ta emot från andra. Tänk varje dag att i dag ska du tacksamt ta emot alla gåvor som livet har att erbjuda mig. Du ska ta emot naturens gåvor. Solsken, fågelsång, vårregn eller vinterns första snö. Du ska också vara öppen att ta emot från andra, vare sig det är i form av en materiell gåva, pengar, en komplimang. Gör en överenskommelse med dig själv att hålla rikedom cirkulerande i ditt liv genom att ge och ta emot livet värdefullaste gåvor, att bry sig om, tillgivenhet, uppskattning och kärlek. Varje gång du möter någon ska du tyst önska dem lycka, glädje och skratt.